Zlomový 9. týden - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

S použitím našich aromaterapeutických produktů pro miminka doporučujeme začít až od 9. týdne věku. Velice jemná, citlivá a na alergenní látky propustná pokožka novorozence totiž vyžaduje maximálně šetrnou péči, a to nejlépe bez použití jakékoliv kosmetiky. I blahodárné účinky éterických olejů, které vám budou v péči o děťátko tolik prospěšné, je proto vhodné zapojit do péče právě až po 9. týdnu. Teprve v tomto období je dětská pokožka dostatečně adaptovaná na nový svět a jeho vůně. Doporučení vzniklo už na začátku tvorby naší řady výrobků pro těhotenství, porod a péči o novorozence na základě studií zahraničních aromaterapeutů a ve spolupráci s odbornou aromaterapeutkou a laktační konzultantkou Bc. Michaelou Chmelařovou.*

První dny po narození

V úplně prvních dnech po narození není vhodné používat vůbec žádné kosmetické přípravky včetně těch přírodních. Po porodu je nejvhodnější miminko jen lehce otřít suchou plenkou. Pokožka novorozence se postupně adaptuje na nové prostředí a je od přírody vybavena ochrannou vrstvou pro první dny života. U novorozenců s citlivou pokožkou může narušení této vrstvy vést dokonce k rozvinutí alergií. Proto doporučujeme používat produkty s éterickými oleji až od 9. týdne věku, případně dříve pouze krátkodobě při potížích a ideálně po konzultaci se zkušenou aromaterapeutkou.

Druhým, zásadním důvodem pro rozdělení tohoto období je fakt, že novorozenci komunikují se světem okolo sebe skrze čich a na začátku svého života potřebují cítit vůni matky a mateřského mléka. Začínají se tak orientovat podle vůní, které dobře znají, a to jim umožňuje nastartovat se na proces kojení. Není tedy vhodné, abyste během prvního měsíce do tohoto procesu vstupovala s jinými vůněmi – třeba parfémy a příliš silnými deodoranty.

Do 9. týdne věku

Postupně můžete začít používat jemné rostlinné oleje, které se zpracovávají metodou lisování za studena, a tím jsou výrazně šetrnější. Patří mezi ně především osvědčený Bio jemný olej Matýsek, který hýčká velmi citlivou dětskou pokožku už od prvních dnů po narození (i u předčasně narozených dětí). Jeho téměř neznatelná mandlová vůně nenarušuje napojení vůněmi maminky a miminka.

Od 9. týdne věku

Od 9. týdne věku už můžete do péče o miminko přidávat produkty z naší dětské řady s obsahem éterických olejů. Nyní už můžete ocenit jejich vonné účinky, které vám pomohou miminko zklidnit, uvolnit nebo zmírnit bolesti bříška. Vhodné jsou i neutrální hutnější produkty jako bambucké máslo nebo produkty s obsahem včelího vosku. Skvělým pomocníkem je v tomto období náš ochranný Dětský krém Olinka, který oceníte i v péči při opruzeninách. Doporučujeme také vrhnout se do uklidňujících masáží s Dětským masážním olejem Žofie. Podrobně o všech produktech, které je možné v prvních měsících používat, a jejich přínosu pro vaše děťátko, se dozvíte v článku Péče o pokožkuMytí a koupání s aromaterapií.

*Použití kosmetiky pro miminko v období do 9. týdne věku a dále jsme konzultovali s Bc. Michaelou Chmelařovou, dětskou zdravotní sestrou, odbornou aromaterapeutkou a laktační konzultantkou. Provozuje soukromou poradnu pro kojící maminky a poskytuje aromaterapeutické masáže těhotným a kojencům.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.