Aromaterapie a cestování s dětmi

Hurá! Léto a prázdniny jsou tu. Začíná období plné letních večerů pod širákem, koupání, slunění a výletů za dobrodružstvím. Víte, co všechno s sebou přibalit na cesty, abyste měla pro děti první pomoc doslova v kapse?

Ať už se chystáte na první dovolenou s novým přírůstkem v rodině, posíláte děti na prázdniny k babičkám, vyrážíte na velkou rodinnou dovolenou k moři nebo třeba pod stan, vaše zavazadla by měla obsahovat pomocníky, kteří děti přírodní cestou rychle zachrání od náhlých potíží. A přesně proto je tu aromaterapie.

Blahodárné vůně éterických olejů zpracované v našich produktech poskytnou dětem úlevu při rýmě a nachlazení, při trávicích potížích, odřených kolenech, svědivých hmyzích štípancích, spáleninách od sluníčka, opruzených zadečků i únavě a vyčerpání.

Vybrat si můžete jednotlivé výrobky, které snadno schováte do kapsy nebo do batůžku, ale vytvořit si můžete i komplexní rodinnou aromaterapeutickou lékárničku. A proto pro vás máme přehled těch nejužitečnějších produktů, které by vám v létě doma neměly chybět.

Mezi éterickými oleji sáhněte po Levanduli lékařské, Tea tree, Eukalyptu radiata, Heřmánku modrém nebo Tymiánu linalol.

LevanduliTea tree můžete použít neředěné přímo na pokožku a oceníte ji při spáleninách a pro úlevu od hmyzího štípnutí. Oba oleje mají silné antiseptické a hojivé účinky.

Oba oleje najdete také v naší Směsi éterických olejů Univers. Ta má silné antimikrobiální účinky a přispívá k rychlejší regeneraci pokožky při spáleninách, oděrkách a štípancích.

Schopnost zmírňovat alergické reakce má například Heřmánek modrý, který lze na pokožku naředit rostlinným Olejem z černého kmínu. Využijete ho i při bolestech uší, kdy ho stačí kápnout na vatový tamponek a vložit na celý den do ouška.

Když se bříškem proženou cizí bakterie, je dobré mít po ruce Tymián linalol v Bio kvalitě. Díky jeho protiinfekčním, protikřečovým a antibakteriálním vlastnostem se žaludek i střeva brzy zklidní. Používejte ho na masáž bříška u dětí od 2 let.

Při nachlazení a rýmě sáhněte rychle po Eukalyptu radiata. Je skvělým pomocníkem pro všechny při jakýchkoliv ORL potížích, rozpouští hleny a pomáhá s různými typy kašlů. Je možné ho používat pro děti formou inhalace (na cestách třeba nakapat pár kapek na látkový kapesníček, hračku nebo přibalit cestovní mini difuzér). Pro děti od 2 let můžete zařadit masáže hrudníku nebo nohou, až do 10 let se vyhněte oblasti krku a obličeje.

Pro komplexní první pomoc pro celou rodinu doporučujeme pořídit rovnou naši Domácí lékárničku se sadou 5 vybraných éterických olejů.

Z hotových produktů se vám bude na cestách hodit Květová voda Levandule a Heřmánek, Dětské opalovací mléko Josefínka, Měsíčkový krém, Sprej do přírody a spousty dalších.

Obě květové vody mají především výrazně zklidňující účinky na pokožku. Hodí se jak pro ošetření po dnu stráveném na sluníčku, tak v péči o dětské zadečky pod plenkami. Zároveň jsou tak jemné, že je lze používat od narození.

Dětské opalovací mléko Josefínka s UV faktorem 30 a přírodním minerálním filtrem oxidem titaničitým ochrání pokožku dětí už od 4 měsíce.

Pokud nechcete děti stříkat chemickými preparáty proti hmyzu, vyzkoušejte náš Sprej do přírody. Jeho jemná bylinkovo-citrusová vůně s citronelou, levandulí či hřebíčkem nechá hmyz v dostatečné vzdálenosti a využije ho navíc celá rodina. Pro děti je vhodný od 3 let.

Každý člen rodiny stejně tak ocení náš jemný Měsíčkový krém, který zvláčňuje pokožku obličeje i těla, zabraňuje vysoušení a příznivě působí při výskytu ekzémů.

Pro každodenní očistu zadečku vašeho nejmenšího člena rodiny nezapomeňte na dvojici Eda a Míša. Dětský mycí olej na zadečky Míšu si můžete naředit vodou do lahvičky s rozprašovačem a vzít s sebou i na týdenní dovolenou. Toto praktické a ekologické řešení vám pomůže rychle zadeček očistit v každé situaci. Nečistoty pak jen setřete suchým ubrouskem. Pokud vaše miminko trápí opruzeniny, raději s sebou přibalte i Zklidňující krém na opruzeniny Edu. Pak už vás žádný podrážděný zadeček a uplakané miminko nezaskočí. Míšu i Edu můžete používat pro děti již od narození a při jakékoliv plenkové metodě.

Při dlouhých cestách nebo ze změny tlaku v letadle mohou děti špatně spát a být neklidné. Dětský čaj pro klidný spánek je plný lahodných bylinek, které přispívají k relaxaci, harmonizují dýchání, zažívání a podporují klidný spánek. Připravte ho dětem do lahvičky s sebou a klidnou cestu budou mít všichni. Čaj je vhodný pro děti od 6 měsíců věku.

Více informací o kontraindikacích při používání éterických olejů pro děti zjistíte z přehledu vhodných éterických olejů pro děti a těhotné nebo z naší brožury éterických olejů.

Tak hezké léto a pošlete nám pozdravy z cest! :-)

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.