Aromaterapie dětem - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Nadchla jste se pro aromaterapii? Používáte ji sama pro sebe a ráda byste ji zapojila správně také do péče o své děti a navíc u nich rozvinula cit pro tuto voňavou péči i nadále? Jako se všemi bylinkami, je potřeba naučit se zacházet i s éterickými oleji správně. Proto sami už několik let propagujeme aromaterapii ve školkách a školách, kde ukazujeme dětem bylinky a učíme je, jak je zpracovávat a využívat. S radostí sledujeme, jak děti bezprostředně vůně milují a dokáží s nimi pracovat naprosto přirozeně. Díky učení se práci s bylinami si zároveň pěstují kladný vztah a respekt k přírodě a rostlinám. A jak jim ho skrze aromaterapii můžete předat hned od narození vy?

Pro miminka

I když byste chtěla začít s aromaterapií co nejdříve po porodu, ještě nějaký čas vydržte. Teprve od 9. týdne věku začněte s velice jemnou koncentrací éterických olejů vhodných pro kojence. Nejlepší cestou, jak do dětské péče aromaterapii zařadit, je masáž (přečtěte si, jak děti správně masírovat). Dětský masážní olej Žofie je okouzlující směsí pro každodenní láskyplný rituál. Můžete si však namíchat i vlastní směs ze zvoleného éterického oleje naředěného do rostlinného oleje nebo do Tělového a masážního oleje Neutrálního. Miminka si užívají vtírání oleje do pokožky, zejména na zádech, nožičkách a bříšku. Společně s vaším hřejivým dotykem jim zároveň předáváte i léčivé účinky vybrané vůně, která pomůže vaše děťátko vyladit fyzicky i emočně. Z éterických olejů se pro tento účel hodí zejména levandule, heřmánky, mandarinka, sladký pomeranč, neroli nebo mateřídouška.

Terapie masáží

Jak děti rostou, rády se do voňavých rituálů začnou zapojovat samy. Před přípravou směsi na masáž jim vždy dopřejte výběr z několika vůní, aby si mohly zvolit, co jim v daném okamžiku dělá dobře, ty starší si pod vaším dozorem mohou směs namíchat i přímo samy. Jejich tělo je chytré a dobře ví, co potřebuje, to si potom překládá do jednoduchého rozhodnutí voní/nevoní. Pokud potřebujete ze zdravotních důvodů nějaký olej přidat, míchejte směs vždy tak, aby dítěti voněla a aromaterapie pro něj zůstala příjemnou součástí života. Bude jim pak dlouhodobým přítelem a pomocníkem, jak po stránce fyzické, tak psychické. Aromaterapeutická masáž má totiž především terapeutický vliv na dětskou psychiku. Děti, které prožívají stresové situace například při nástupu do nové školy či školky, nedaří se jim v daném kolektivu, jsou vystaveny zkouškové zátěži nebo prostě nemohou usnout kvůli bolavému bříšku a rostoucím zoubkům, potřebují zklidnit mysl, ulevit napětí a dodat intimní oporu z laskavého napojení na tu nejbližší osobu, kterou v životě mají.

Masáž si děti užívají až do puberty, pak je svěřte do rukou profesionálů. Dospívající děti budou mít dobrý pocit, že se o ně pečuje a s radostí se vám vrátí do rukou v dospělosti.

Hravé tvoření

Dodat energii a vnitřní sílu a hlavně společnou radost díky aromaterapii můžete svým dětem i hrou. Je skvělé, když si naplánujete tvořivé alchymistické odpoledne a namícháte vlastní směs éterických olejů nebo přírodní krém. Nejen, že si užijete společně strávený čas, na který se děti budou těšit a v dospělosti na něj budou rády vzpomínat, ale rovnou si zajistíte osobité a originální dárky pro paní učitelku ze školy na konec školního roku, lektorku navštěvovaného kurzu nebo pro babičku s dědou na Vánoce.

Na přípravu vlastního masážního oleje budete potřebovat 5 až 10 éterických olejů vhodných pro děti. Dále směs rostlinných olejů lisovaných zastudena Bio jemný olej Matýsek nebo jiný čistý rostlinný olej. Využít můžete také už připravený Tělový a masážní olej Neutrální. Pro přípravu směsi zvolte lahvičky o objemu ideálně 10 až 20 ml a do každé přidejte ještě 2-3 kapky éterických olejů. Tak hurá do toho!

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.