Jak na ekzémy - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Kopřivka, ekzém, lupénka a další vyrážky mohou začít trápit vaše miminko již v prvních týdnech po porodu. V našem sortimentu nabízíme pro tyto potíže nejen produkty vyrobené přímo pro děti, ale celou řadu Péče při ekzematické pokožce, které uleví celé rodině, zároveň je můžete bezpečně použít i pro ty nejmenší.

Příčiny dětského ekzému

Základem pro odstranění ekzému a vyrážek je, podobně jako u většiny nemocí, odhalit příčinu jejich vzniku. A příčin může být mnoho. Nejčastěji to je nevhodná péče o pokožku, která začíná už v porodnici. Mnoho běžně používaných výrobků bohužel obsahuje syntetické a ropné látky, které oslabují mikrosvět dětské pokožky natolik, že se stává citlivější a začnou se objevovat různé formy kožních projevů. Mnohdy je to také nevyvážená či nevhodná strava kojící maminky, jež do značné míry ovlivňuje pokožku miminka. A může to být i příliš rychlý návrat ke štíhlé linii. Po porodu chce být každá žena co nejdříve zase v kondici a na optimální váhové hladině. Intenzivní cvičení, změna stravy a hubnutí nebo s tím spojený stres, je v období kojení častou příčinou vyrážek kojených dětí. Z maminčina těla se vyplavují škodliviny a ty pak krevním oběhem přecházejí do mléka. Ať už je příčina jakákoliv, zkuste pro její odbourání zvolit přírodní přípravky, které nedráždí, nezatěžují a nemají vedlejší účinky. Předrážděné dětské pokožce dodají potřebnou úlevu od pocitu svědění i vhodnou regeneraci.

Oleje jako nejpřirozenější cesta

Čisté rostlinné oleje lisované za studena, nejlépe v bio kvalitě, představují nejpřirozenější ošetření pokožky, včetně té problémové. Mohou se používat na celé tělo, nebo pouze k lokálnímu ošetření. Zároveň slouží jako prebiotika, potrava pro kožní mikrobiom.

Pro ekzematickou pokožku je zejména vhodný náš Konopný olej bio. Získává se lisováním z konopných semen a je velmi ceněný pro vyvážený obsah omega-6 a omega-3 nenasycených mastných kyselin. Ideálním pomocníkem o přecitlivělou a k vyrážkám náchylnou pokožku je také Pupalkový olej bio, bohatý na kyselinu linolovou, jež dopomáhá ke správné hladině cholesterolu v krvi. Rakytníkový olej bio je pak skvělým doplňkem pro přirozenou odolnost pokožky. Podporuje regeneraci tkáně při poškození a má značné antimikrobiální účinky. Používá se ke zklidnění, revitalizaci a regeneraci citlivé pokožky. Komplexní vyváženou péči o pokožku s projevy atopického ekzému zajistí také směs mandlového a meruňkového oleje v Bio jemném oleji Matýsek.

Chvála bylinám

Při ošetření ekzematické pokožky hrají důležitou roli především byliny. Oves, měsíček, konopí nebo heřmánek jsou tím pravým bylinným zlatem, které odedávna využívaly naše praprapraprababičky, a jejich nedozírné hojivé, zklidňující a protizánětlivé účinky se potvrzují stále. Složení řady Péče při ekzematické pokožce se opírá o vědecké poznatky a známé účinné složky měsíčku a konopí a je tak šetrný, že jej můžete používat i v péči o děti. Hlavní účinnou složkou řady je ovesný olej a extrakt z ovsa, které mají prokazatelně pozitivní vliv při zánětech ekzematické pokožky.

Obnovující krém Atopik na suchou pokožku s ekzémem můžete používat každý den, ať už pro své děti při kožních problémech nebo sama pro sebe. Jako první pomoc při svědivosti jsou vhodné masti s obsahem organicky vázaného zinku. Zklidňující krém Atopik obsahuje oxid zinečnatý a je vhodný především na lokální místa a vlhký ekzém. Každodenní péči při ekzému vám doplní Obnovující tělové mléko AtopikSprchový balzám Atopik, který můžete použít také pro zvláčňující koupele.

Jak na ekzémy - přírodní kosmetika Nobilis TiliaVýsledky testování řady Atopik, stav před a po používání

Krémy na atopický ekzém pro děti

V klidné fázi ekzému využijete pro promazání sílu voděodolného Dětského ochranného krému Olinka, který obsahuje vysoký podíl olivového oleje a včelí vosk, a Dětský masážní olej Žofii. Obsažený éterický olej z heřmánku a levandule zklidní projevy suchosti. Lehčí konzistenci pro zklidnění podrážděné až svědivé pokožky kdykoliv během dne naleznete u Dětského tělového mléka Klára.

Pokud tedy vaše děťátko trápí ekzém a jiné kožní neduhy, svěřte ho do péče některých z výše uvedených produktů a úleva na sebe nenechá dlouho čekat.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.